2-sarjakausi päättyi hurjaan taisteluun

Valmistautuminen ottelusarjan kotiotteluun aloitettiin heti maanantai-iltana harjoittelun merkeissä. Aluksi käytiin pikaisesti läpi sunnuntaina vierastappiota ja sitten päätettiin yhdessä unohtaa koko ottelu ja kääntää nokka kohti tulevaa. Ikävä kyllä eräällä pelaajalla tämä rupeama venähtikin aamuyön tunneille saakka päättyen lääkärin vastaanotolle sormivamman takia. Usein puhutaan että kevään palloilusarjojen tärkeissä peleissä urheilijat haluavat hammasta purren vaivoista välittämättä taistella viimeiseen asti. Tämä tuli siis myös todistetuksi tässä sarjassa. Eihän sormi kivuton tietenkään ollut vielä lauantainakaan, mutta pelihaluja/voitontahtoa se ei tässä vaiheessa kautta vienyt minnekään.

Viikon takainen selvä vierastappio Töölön Vesalle ei siis tuntunut kummittelevan enää kenenkään mielessä ja lauantaina liikuntahallin tutulla parketilla nähtiin loppuun asti taisteleva joukkue. Viikon aikana käytiin myös muutamia juttuja läpi, kun tiedettiin millainen joukkue on vastassa. Näitä kuvioita toteutettiin myös kiitettävästi pelissä eli ei voi kun ihailla pelaajien asennetta/rohkeutta tässä asiassa. Nuori joukkue todisti jo toisen kerran kauden aikana pystyvänsä haastamaan vieraskentällä kovaksi todetun vastustajan uudestaan hyvällä itsevarmuudella.

Ensimmäisen erään tehtiin vielä pahan syötön oheen hieman liian paljon syöttövirheitä ja erä niukasti Vesalle. Toiseen erään onnistuttiin karsimaan näitä virheitä ja kahden erän jälkeen tilanne olikin 1-1. Kolmannessa erässä tapahtuikin oikeastaan koko ottelun ainoa herpaantuminen ja tasaisen alkuerän jälkeen erä vierailijoille 25-14. Tästäkään KaPo ei vielä lannistunut vaan vei ottelun viidenteen erään. Viimeistä erääkin edettiin tasatahtia lukemiin 12-12 ja lopussa Töölön Vesa onnistui kääntämään viimeiset pisteet itselleen ja pääsi juhlimaan ylemmän 2-sarjan paikkaa ensi kaudeksi. Pelin jälkeen päät olivat tietenkin painuksissa, mutta runsaslukuiselle yleisölle tarjottiin tasokasta lentopalloviihdettä pitkän kaavan mukaan ja kausi päätettiin hyvällä peli-ilmeellä. Kiitoksia otteluisännälle Tilinteko Oy:lle.

Ennen kauden alkamista tavoitteeksi asetettiin saavuttaa ensi kaudeksi ylempi 2-sarja sijoittumalla 28 parhaan joukkoon. Sarjaan jouduttiin kuitenkin lähtemään epävarmoissa tunnelmissa, kun joukkueen passari ei kauden alkaessa ollut edes harjoittelukykyinen. Hän pääsi mukaan harjoituksiin vasta vuodenvaihteen jälkeen ja silloinkin (ja vieläkin..) rajoitetusti. Ensimmäinen sarjapeli tuli eteen vasta helmikuun alussa, jopa hieman pakon edessä toisen passarin puuttuessa silloin kokoonpanosta. Onneksi nuoremmista junioreista saatiin joukkueeseen kehittymään uusi passari ja hänellä olikin ns. aika suuret saappaat täytettävinä. Passarin rooli kun vaatii sekä taidollisesti että myös henkisesti paljon. Myös koko joukkueelle tälläinen vaihdos tuo aina muutoksia. Mutta ongelmathan on tehty ratkaistaviksi ja missään nimessä viimeisen ottelusarjan häviäminen ei ratkennut ongelmiin millään pelipaikalla - vaan vastustaja oli rehellisesti sanottuna parempi. Kauden päättyessä joukkueella on siis 2 vahvaa passaria kokoonpanossa eli kasvua/kehitystä on tapahtunut kauden aikana paljon. Tavoitteesta päästiin siis pelaamaan ihan kalkkiviivoille asti, mutta maaliviiva jäi vielä saavuttamatta.