A-tytöt Joensuussa

Nyt on sitten kausi lähtenyt varsinaisesti käyntiin SM-sarjan C-poolin pelien merkeissä. Täksi kaudeksi aika paljonkin muuttunut joukkue sai vielä jo syyskussa pelatun tasonmittausturnauksen jälkeen parikin uutta pelaaja eli edessä oli ensimmäiset pelit tällä joukkueella. Vastassa C-poolissa oli tällä kertää paikallinen Joen Juju, Puma-Volley Helsingistä ja LP-Vampula Huittisista. Kovia pelejä oli siis odotettavissa heti kauden alkuvaiheessa.

Matkaan lähdettiin jo perjantaina puolenpäivän jälkeen. Tästä huolimatta lauantain ensimmäisessä ottelussa LP-Vampulaa vastaan oli havaittavissa pientä hakemista vastaanoton/puolustuksen ja syöttöjenkin osalta. (Ehkä ne jalat olivat jääneet tällä kertaa hotellille...). Ensimmäisen erän hapuilun jälkeen toinen erä kuitenkin voitettiin hienosti taistellen ja mentiin kolmanteen erään. Tässä LP-Vampulan rutiini oli kuitenkin liikaa ja ottelu siis vastustajalle 2-1.

Toisessa ottelussa otteet paranivat ja myös tässä mentiin kolmanteen erään. Kaikki näyttikin hyvältä tilanteessa 14-10, mutta kun ei vaan osattu käyttää omia ratkaisun mahdollisuuksia niin lopulta PuMa vei vikan erä 15-17 ja koko ottelun 2-1. Pelin jälkeen ei kyllä ketään hymyilyttänyt vaan kaikilla oli epäuskoinen olo. Kuinka tuosta tilanteesta voi vielä onnistua häviämään erän. Tätä vielä lisäsi se seikka että jo ensimmäistä erää johdettiin 23-16, mutta onnistuttiin voittamaan se kuitenkin vasta jatkopalloilla 28-26 (eli tiedossa oli että on pelattava erät viimeiseen pisteeseen asti). Nyt voi kyllä jo antaa vähän tunnustusta myös vastustajalle, mutta kyllähän tuo jonkinasteinen jäätyminen oli ja näitähän vaan välillä urheilussa tapahtuu. Tästä ei voi kuin ottaa opiksi.

Toisaalta turnauksessa oli tuonkin pelin jälkeen kahden tiukan 2-1 tappionkin jälkeen vielä mahdollisuuksia kahdenkin parhaan joukkoon. Puma kuitenkin jatkoi hyviä otteitaan ja voitti myös oman pelinsä LP-Vampulaa vastaan, joten ennen vikaa peliä ei kahden parhaan joukkoon ollut enää asiaa. Vikaan peliin ei kuitenkaan lähdetty millään tavalla vain pelailemaan - ensimmäinen erä hävittiin jatkopalloilla 28-26. Toisessa erässä näyttikin siltä että ensimmäisen erän tiukka tappio oli masentanut jo henkisestikin ja antauduttaisiin helpolla vastustajan johtaessa jo lukemin 14-4. Tästä kuitenkin lähdettiin kuromaan eroa umpeen ja siirryttiin jopa 18-19 johtoonkin. Tämän jälkeen vastustaja löysi aikalisän jälkeen kuitenkin vielä kirivaihteen ja vei lopulta erän 25-21.

Turnaukseen mahtui hyviä suorituksia jokaisella pelipaikalla ja jokaisella pelaajalla, mutta tarpeeksi eheää suoritusta ei kokonaisuutena saatu vielä aikaiseksi. Joukkue on kuitenkin sen verran uusiutunut että vie pakostakin jonkun verran aikaa että saadaan peliä parannettua ja vietyä eteenpäin. Pelaajat oppivat tuntemaan toisensa paremmin ja sama juttu myös valmennuksen puolella. Nykytilanteessa on valinnanvaraa ja kun tähän ei ole oikeastaan tottunut, niin vaatii vähän opettelua löytää oikeat valinnat eri tilanteisiin. Tästä turnauksesta oltaisiin ansaittu hieman enemmän, mutta toisaalta tulokset eivät valehtele...

Näissä pitkänmatkan turnauksissa näkyy taas konkreettisesti yhteistyökumppaniemme tärkeä tuki joukkueelle, kun kaikkia kustannuksia ei tarvitse sälyttää pelaajien niskaan ja pystymme tekemään reissut niin että pelaamisen edellytykset ovat mahdollisimman hyvät. Uusiutuneen joukkueen kokoonpanon ja myös joukkueemme tärkeät tukijat löydät siis täältä.